Het Boelo Tijdenskanaal, gezien vanaf de Wymeersterbrug. Het B.L. Tijdenskanaal -ook wel Project Vereenigd Kanaal genoemd- begint bij Veelerveen waar het Ruiten Aa-kanaal en het Mussel Aa-kanaal samen komen en daar verder gaan als dit kanaal. Even ten zuiden van Nieuweschans komt het kanaal uit in de Westerwoldse Aa. Het kanaal is vernoemd naar Boelo Luijtjens Tijdens, een herenboer die een belangrijk initiatiefnemer was binnen de vereniging die zich bezighield met de bevordering van de kanalisatie van Westerwolde.
Het kerkhof bij de PKN N.H. kerk op de wierde. De kerk aan het Torenpad is in 1839 gebouwd. Hiervoor stond op deze plaats een middeleeuws kerkje. Daar is alleen een deel van de -vrijstaande- toren uit het begin van de 13e eeuw van bewaard gebleven. De foto is gemaakt vanuit de kerktoren.
Luchtfoto van het Groninger Museum in het Verbindingskanaal. Linksboven de klassieke huizen aan de Ubbo Emmiussingel en rechtsonder de Stationsweg. Het Groninger Museum werd geopend in 1994. Het is een van de topattracties van stad en provincie Groningen. Het museum kon worden gebouwd mede dankzij een gift van Gasunie aan de stad, ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het bedrijf. Het museum bestaat uit drie delen:het centrale hoofdgebouw, met de ingang en het goudkleurige depot, aan de onderkant van de foto het paviljoen van Michele de Lucchi en Philippe Starck (hierin is Ploegcollectie en de collectie Japans en Chinees porselein ondergebracht), en (boven) het paviljoen van Alessandro Mendini en Coop Himmelb(l)au, met hedendaagse kunst.
Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is een van de vier ziekenhuizen in Nederland die een traumahelikopter heeft (de andere drie staan in Amsterdam, Rotterdam en Nijmegen). Alle traumahelikopters hebben dezelfde naam, namelijk 'Lifeliner'. Aan het nummer dat er achteraan komt, kan je zien om welke traumahelikopter het gaat. De traumahelikopter van het UMCG is Lifeliner 4. De helikopter stijgt op van het dak van het ziekenhuis en vliegt als het moet binnen twintig minuten naar de verste plaatsen in Groningen, Friesland, Drenthe en een deel van Overijssel. Er kunnen drie mensen in zitten en er kan een persoon in liggen. Op de foto zijn het helidek en de (gele) hangar van de helicopter te zien. 's Avonds of als het weer slecht is, staat de Lifeliner 4 in de hangar.
Het fietspad door het natuurgebied De Tjamme, tussen Finsterwolde en Beerta, hier gezien nabij de C.G. Wiegersweg. In 1983 was dit het eerste 'nieuwe' natuurgebied dat werd aangelegd op voormalige landbouwgrond. In de loop der jaren heeft het zich omgevormd tot een moeraslandschap met grasland, bos en open water, van samen 200 ha. Hier leven nu onder meer de rietzanger, de grote zilverreiger, de porseleinhoen en de kwartelkoning. Het gebied is in eigendom en beheer bij Staatsbosbeheer. Het maakt deel uit van het gebied dat door Staatsbosbeheer 'Het eiland van Winschoten' wordt genoemd.
De Haven in Obergum met verderop de Jeneverbrug en de roodstenen huizen aan de Havenstraat. Aan de andere kant van het Winsumerdiep loopt de Trekweg naar Onderdendam in Winsum.
Het Eemshotel werd geopend in november 1965 als een van de meest bijzondere hotels van Nederland. Het hotel-restaurant is gebouwd op palen in de Eems, tegen de dijk nabij het centrum van de havenstad. Sinds de opening is het hotel enkele keren uitgebreid en gerenoveerd. Op de achtergrond het appartementencomplex Kadijk aan de Kustweg. De woontoren, die in 2006-2007 werd gebouwd, telt 40 appartementen en twee penthouses. Links van Kadijk is de 'Paal van Staal' te zien, het monument ter nagedachtenis aan zanger en liedjesschrijver Ede Staal (1941-1986).
De watertoren staat op de hoek van de Dr. C. Hofstede de Grootkade en de Herman Colleniusstraat. De toren is een ontwerp van stadsarchitect J.A. Mulock Houwer (1857-1933). Met een hoogte van 56,30 meter is het een van de hoogste watertorens van Nederland. Hij had oorspronkelijk een 'hangbodemreservoir' van 1000 kubieke meter. In 1925 is daaronder een tweede reservoir gebouwd van 782 kuub. Het bovenste reservoir werd op 15 april 1945, tijdens de bevrijding van de stad Groningen, onherstelbaar beschadigd door Canadees artillerievuur. Het tweede reservoir is bij het Waterbedrijf Groningen nog altijd in gebruik.
Het koetshuis bij de Borg Nienoord, waar een deel van het Nationaal Rijtuigmuseum is gevestigd. De 'wagenhal' werd in 1957 gebouwd. Officieel heet de hal 'Bischoffhal', naar Freek Bischoff van Heemskerk (1917-2007), 1e stalmeester van H.M. de koningin en erevoorzitter van de in 1957 opgerichte stichting 'Paard en Karos', die in 1958 aan de wieg stond van het Nationaal Rijtuigmuseum. Het museum, dat de grootste nationale collectie rijtuigen ter wereld bezit, geeft een overzicht van de geschiedenis van het reizen met rijtuigen in Nederland in de afgelopen 300 jaar.
De grote vijver van het Oosterpark (1935). Aan de overkant van de vijver loopt de Vijverstraat. Het park van de wijk Oosterpark, een rijksmonument, is ontworpen door tuin- en landschapsarchitect Jan Vroom jr. (1893-1958) uit Glimmen. Het park bestaat uit een centrale dubbele wandellaan met middengazon. Aan weerszijden van deze laan bevinden zich vijvers, met gazons, bossages en slingerende paden in de romantische 'Engelse landschapsstijl', zoals in de jaren '30 gebruikelijk was voor zowel parken als tuinen.
Het Afwateringskanaal van Duurswold, dat loopt van het Slochterdiep naar het Schildmeer, gaat hier in Steendam weer over in een echt kanaal om zijn route te vervolgen via Tjuchem naar het Eemskanaal. De foto is genomen vanaf de brug in de Damsterweg in Steendam.
Het Rozenpaviljoen aan de Parklaan in het Rosarium beschikt over een grand-cafe en een restaurant. Het paviljoen kan ook worden gebruikt voor verjaardagen, bruiloften, concerten, vergaderingen, congressen, presentaties, diners, feesten en partijen.
In Sportcentrum Kardinge ligt de ijsbaan van Groningen, en verder zijn er een subtropisch zwembad, een wedstrijdzwembad, een ijshockeyhal, squashbanen en tennisbanen. Het complex is geopend in 1993. Het is het grootste multifunctionele sportcentrum van Noord-Nederland, met een half miljoen bezoekers per jaar. Zowel op de begane grond als op de eerste etage is een restaurant gevestigd. Daarnaast beschikt het sportcentrum over drie vergaderzalen, een kinderopvang en een sportwinkel. Buiten het sportcomplex bevindt zich een bewaakte fietsenstalling.